Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Zadru održana radionica o tjednoj i dnevnoj analizi i interpretaciji podataka o potrošnji energije

U Zadru održana radionica o tjednoj i dnevnoj analizi i interpretaciji podataka o potrošnji energije

U zgradi budućeg EE info centra i Solarnog edukacijskog centra u Zadru održana je radionica Sustavno gospodarenje energijom: Tjedna i dnevna analiza i interpretacija podataka o potrošnji energije. Ova  radionica je prva u nizu radionica namijenjena EE timovima Zadarske županije, gradova Nina i Biograda n/M. Svrha radionice je ciljanim skupinama struke, direktno ili indirektno uključenih u sustavno gospodarenje energijom, pojasniti i prezentirati osnove sustavnog gospodarenja energijom, osnove analize potrošnje energije i vode kao i njihove interpretacije te provjera ušteda nastavno na provedene mjere energetske efikasnosti.

Sustavno gospodarenje energijom postalo je obaveza regionalne samouprave stupanjem na snagu Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji (NN 152/08). Nakon pojašnjene metodologije analiza, polaznici su dobili “domaći zadatak” da prate potrošnju energenata na odabranom objektu te će na radionici koja nadopunjuje ovu, za par tjedana, prezentirati svoje analize.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod projektiranja kuće, većinu dnevnih prostorija smjestite na južnoj strani, kako biste maksimalno iskoristili sunce za zagrijavanje prostora, ali i za prirodnu rasvjetu.