Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

U Zadru se održava Tjedan energetske efikasnosti

U Zadru se održava _Tjedan energetske efikasnosti_

Nastavno na prezentacije SGE projekta, ISGE sustava, javne nabave, zakonske regulative te projekata Grada Zadra kojima je započeo EE info tjedan u Gradu Zadru, aktivnosti EE info tjedna nastavile su se u srijedu u EE info centru Zadarske županije, koji se nalazi u sklopu Solarnog edukacijskog centra, gdje se za više razrede OŠ Petra Preradovića Jelena Atlić McColgan, regionalna koordinatorica SGE projekta za Sjevernu Dalmaciju i Liku te Lana Hudetz, asistentica na SGE projektu održati radionicu na temu Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije. 

U četvrtak će predstavnici Udruge Eko Zadar u Dječjem vrtiću Voštarnica (DV Radost) održati radionicu za predškolski uzrast Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije, dok će predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Velikoj vijećnici Zadarske županije održati regionalnu edukativnu radionicu za jedinice lokalne i regionalne samouprave u Zadarskoj, Šibensko-kninskoj i Ličko-senjskoj županiji na temu Provedba Zakona o učinkovitom korištenju energije u neposrednoj potrošnji. 

U petak će se u Maloj gradskoj vijećnici održati službeno otvorenje EE info ureda i EE info galerije Grada Zadra, namijenjenih besplatnom savjetovanju građana o mjerama povećanja energetske efikasnosti koje mogu provesti u svom kućanstvu.

Aktivnosti EE info tjedna završavaju u subotu, kada je za građane organiziran Info dan energetske efikasnosti koji će se održati od 9 do13 h kod Novih vrata, a namijenjen je besplatnoj edukaciji i informiranju građana o dostupnim proizvodima i sustavima za povećanje energetske efikasnosti. EE info dan uključivat će izložbu EE proizvoda vodećih proizvođača, informativne materijale te demonstracijska vozila pomoću kojeg se određeni proizvodi mogu staviti i u funkciju, kao i hibridna vozila.

Također, građanima će na raspolaganju biti i energetski savjetnici SGE projekta kako bi ih besplatno savjetovali o konkretnim mjerama koje je moguće primijeniti u domu, uredu odnosno građevinskom objektu kako bi trošili manje energije, uštedjeli novac te proizveli manje emisije CO2 u atmosferu. 

 

PROGRAM AKTIVNOSTI 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Sustav ventilacije je nužan u pasivnoj kući, pri čemu je obavezna ugradnja rekuperatora ili regeneratora topline kojim se koristi toplina iz otpadnog zraka kako bi se ugrijao svježi zrak.