Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Udruzi gradova uručena Energetska povelja

 Udruzi gradova uručena _Energetska povelja_

U ime Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj, Vlasta Zanki, voditeljica programa Dovesti svoju kuću u red, uručila je Vojku Obersnelu, predsjedniku Udruge gradova, Energetsku povelju gradonačelnika i župana Republike Hrvatske, kao priznanje Udruzi za njen doprinos na promicanju SGE projekta.

Vojko Obersnel naglasio je kako se Udruga gradova već prije godinu dana uključila u promicanje SGE projekta među svim gradonačelnicima i županima u RH budući da je raspolaganje energijom jedno od ključnih pitanja današnjice.

Vlasta Zanki istaknula je da su u nepunih godinu dana, Energetsku povelju potpisali predstavnici svih 20 županija i 127 gradova, čime su iskazali političku volju o potrebi učinkovitijeg gospodarenja energijom na lokalnoj razini, štednji energije u javnim zgradama, smanjenju štetnog utjecaja na okoliš te racionalnom gospodarenju resursima.

Energetska povelja službeno je usvojena na Prvoj radnoj konferenciji gradova i županija Republike Hrvatske o sustavnom gospodarenju energijom, održanoj u Splitu, u svibnju 2008. godine, a ciljeve i tekst Povelje javnosti je svečano predstavio upravo predsjednik Udruge gradova, Vojko Obersnel.

U sklopu prezentacije SGE projekta članovima predstavništva Udruge gradova, o provođenju SGE projekta u njihovim gradovima, govorili su Zlatko Barila, zamjenik gradonačelnika Bjelovara, gradonačelnik Kutine Davor Žmegač te predstavnik Murskog Središća Branko Vrtarić. 

/assets/images/post/357/list/thumb/EP_Udruga gradova_2.JPG

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Grijaća tijela redovito čistite, kako nečistoće ne bi sprječavale prolaz topline te pazite da ne budu zaklonjena zavjesama i namještajem, jer to smanjuje njihov toplinski učinak.