Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

UNDP potpisao Pismo namjere o suradnji s Hrvatskom elektroprivredom

UNDP potpisao Pismo namjere o suradnji s Hrvatskom elektroprivredom

Koordinatorica UN-a i Stalna predstavnica UNDP-a u Republici Hrvatskoj Louisa Vinton i predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Zlatko Koračević, u Varaždinu su danas potpisali Pismo namjere, službeni sporazum između HEP ESCO-a i UNDP-a o suradnji u sklopu projekta Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj.

Prema potpisanom Pismu namjere, UNDP će podržati HEP u nastojanju savjetovanja građana kako učiniti svoje domove energetski efikasnijim, a također i u izobrazbi HEP-ovih djelatnika kako upravljati potrošnjom energije u postrojenjima koja nadziru.

„UNDP će sa zadovoljstvom podijeliti s HEP-om iskustvo i znanje koje smo razvili kroz sedmogodišnju implementaciju programa energetske efikasnosti u Hrvatskoj,“ rekla je Stalna predstavnica UNDP-a u Hrvatskoj Louisa Vinton. „Pozdravljamo HEP-ovu odlučnost da pomogne građanima kako bi njihovi domovi bili energetski efikasniji te da istovremeno pouči svoje djelatnike sustavnom upravljanju potrošnjom energije u HEP-ovim zgradama. U vrijeme kada jednostavno nema resursa na rasipanje, sigurni smo da će naša suradnja pomoći Hrvatskoj u ostvarivanju značajnih ušteda u potrošnji energije.“/assets/images/post/1098/list/thumb/hep potpisivanje pisma namjere.jpg

Pismo namjere potpisano je u sklopu svečanog otvaranja prvog HEP ESCO centra -  informativnog centra energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

U HEP ESCO informativnom centru svi zainteresirani građani mogu zatražiti besplatne stručne savjete za ostvarenje ušteda kroz racionalniji pristup potrošnji energije i primjenu obnovljivih izvora energije. To je prvi od ukupno 21 centara koliko će HEP tijekom ove i sljedeće godine otvoriti u županijskim središtima na području cijele Hrvatske.

HEP ESCO centar u Varaždinu nalazi se u sjedištu Elektre Varaždin na adresi Kratka ulica 3 te će biti otvoren ponedjeljkom, srijedom i petkom od 7 do 15 sati te utorkom i četvrtkom od 10 do 18 sati.


Preuzeto sa: www.hep.hr/esco

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Prilikom kupnje klimatizacijskog uređaja, vodite računa o površini prostora i toplinskoj izolaciji objekta, kao i o energetskoj klasi uređaja.