Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Varaždinska županija postavlja temelje za poslovanje kao Zeleni ured

Radionicom za voditelje Zelenog ureda, održanoj danas u Varaždinu, u Varaždinskoj županiji postavljaju se temelji za provođenje aktivnosti Zelenog ureda u institucijama odnosno objektima u vlasništvu Varaždinske županije. Radionicu, koja je dio provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske (SGE projekt), održala je Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda

Cilj radionice je predstavljanje koncepta uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i svih ostalih resursa te smanjenja otpada nastalog uredskim aktivnostima. Na radionici su predstavljeni i principi zelene nabave, sustavi recikliranja, zajedno sa objašnjenjem tehničkih i energetskih detalja koji su potrebni za uspješno provođenje aktivnosti Zelenog ureda na nivou svakog pojedinog objekta. 

Na radionici namijenjenoj odgovornim osobama za gospodarenje energijom na razini gradova i županije, pročelnicima i ostalom rukovodećem osoblju u javnoj upravi sudjelovali su predstavnici Varaždinske županije, Grada Ludbrega, Grada Ivanca, Grada Lepoglave, Grada Novog Marofa, Grada Varaždina i Općine Cestica.

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Cijevi koje spajaju vanjsku i unutarnju jedinicu klimatizacijskog uređaja moraju biti adekvatno izolirane kako bi se spriječili toplinski gubitci.