Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Za građane Pazina otvoren EE info ured i postavljeni EE info panoi

 Za građane Pazina otvoren EE info ured i postavljeni EE info panoi

Za građane Pazina, danas su na Trgu slobode svečano otvoreni EE info panoi te Info ured za energetsku efkasnost. Navedene EE info točke namijenjene su besplatnom informiranju i educiranju građana o energetskoj efikasnosti, a oformljene su u suradnji Grada Pazina i UNDP-a.

U EE info uredu, koji se nalazi u zgradi Gradske uprave (Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10), građani se energetskim savjetnicima mogu obratiti za besplatno savjetovanje o mjerama energetske efikasnosti te dobiti popratne informativno-edukativne brošure. Za njihove upite, EE info ured bit će otvoren utorkom i četvrtkom od 12 -14 sati.

EE info panoi predstavljaju dvostrane komunikacijske sustave, tzv. city lighte koji na plakatima sadrže savjete o energetskoj efikasnosti, ali i informacije o provedbi SGE projekta Gradu Pazinu. Građani ih mogu vidjeti na Trgu slobode te obližnjoj autobusnoj stanici.

Na otvaranju EE info točaka, pozdravnim govorom nazočnima se obratio gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić: „Grad Pazin jedan je od prvih gradova u Istarskoj županiji koji se aktivno uključio u SGE projekt. Imamo konkretan cilj, a to je smanjenje troškova za potrošnju energenata za 5%. Osim Gradske uprave, u projekt su uključeni i Osnovna škola Vladimir Nazor, Dječji vrtić Olga Ban te Spomen dom, a potrebno je aktivnije uključiti i sve građane pazinštine.“

 

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kad provjeravate curenje ili kapanje kućnih instalacija, a imate vrt s okućnicom, ne zaboravite provjeriti i vanjske instalacije (slavine, crijeva i sl.).