Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zadarska županija i njeni gradovi potpisali Energetsku povelju

Zadarska županija i njeni gradovi potpisali _Energetsku povelju_

Zadarski župan Stipe Zrilić i gradonačelnici svih gradova Zadarske županije, osim Biograda na moru, danas su u Zadru potpisali Energetsku povelju i Pismo namjere s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj za provedbu projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama (SGE) u Republici Hrvatskoj.

"Uključenjem u ovaj projekt podržavamo energetsku politiku kojom će se smanjiti potrošnja energije te racionalnije gospodariti resursima na lokalnoj i regionalnoj razini", rekao je župan Zrilić prije potpisivanja Energetske povelje te dodao kako je Zadarska županija već izradila niz projekata i studija koji se tiču upravo obnovljivih izvora energije.

SGE projekt predviđa kontinuirani proces gospodarenja energetskim resursima na lokalnoj i regionalnoj razini u cilju poboljšanja energetske efikasnosti, a njegovom provedbom gradovi i županije optimiziraju i smanjuju potrošnju energije neposredno ostvarujući financijske uštede i smanjenje štetnih utjecaja na okoliš.

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Standardna temperatura čuvanja zamrznute hrane je -18°C, a podesite li temperaturu za 1°C niže, možete povećati potrošnju energije i do 5%.