Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zadranima na EE Info danu predstavljene mogućnosti uštede energije

 Zadranima na EE Info danu predstavljene mogućnosti uštede energije

Građanima Zadra danas su kod Novih vrata u sklopu Info dana energetske efikasnosti (EE Info dan) predstavljene mogućnosti uštede energije te energetski efikasni proizvodi i sustavi renomiranih proizvođača, od građevinskih materijala pa sve do solarnih sustava. EE info dan organizirali su Grad Zadar i UNDP u suradnji sa tvrtkama-partnerima, kao završnu aktivnost zadarskog Info tjedna energetske efikasnosti. Nakon edukacije zaposlenika lokalne i regionalne samouprave te radionica namijenjenih djeci, EE info dan imao je za cilj educirati i informirati građane Zadra o dostupnim proizvodima i sustavima za povećanje energetske efikasnosti odnosno uštedu energije.

/assets/images/post/186/list/thumb/EE info dan_2.JPGNa EE info danu građanima su na raspolaganju bili energetski savjetnici SGE projekta za besplatno savjetovanje o konkretnim mjerama primjenjivima u domu, uredu odnosno građevinskom objektu koje rezultiraju manjom potrošnjom energije, financijskih uštedama, ali i manjom emisijom CO2 u atmosferu. Osim toga, građani Zadra imali su priliku razgledati demonstracijska vozila t/assets/images/post/186/list/thumb/SS Vice Vlatkovica.JPGvrtki Buderus, Centrometal, Vaillant i Viessmann kao i EE info mobil Grada Osijeka. Na štandovima su bili izloženi  modeli i informativni materijali o EE proizvodima tvrki Babić, EVN (zemni plin), Kamini Hojan, Knauf Insulation, Optima Plast, Profine, Rockwool, Schiedel i Ytong. Također, građanima su se predstavili Solarni edukacijski centar Zadarske županije u sklopu kojeg djeluje i EE info centar te Srednja strukovna škola Vice Vlatkovića. SŠ Vice Vlatkovića ovom je prilikom predstavila i svoj hibridni automobil Toyota Auris, električno vozilo te bicikli na solarni pogon kojeg su izradili učenici Škole.

/assets/images/post/186/list/thumb/IMG_6008.JPGEE info dan održan je u Zadru u subotu, 24. ožujka 2012. u sklopu tjedna energetske efikasnosti

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kod kuhanja koristite minimalnu potrebnu snagu. Kad voda proključa, smanjite snagu grijaće ploče na najnižu moguću da zadržite ključanje. S većom snagom nećete postići brže kuhanje već će samo voda brže ispariti.
Galerije fotografija
Materijali o događanju