Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zeleni ured stigao u Strojarsku i prometnu školu Varaždin

Zeleni ured stigao u Strojarsku i prometnu školu Varaždin

U dva radna dana održane su dvije motivacijske radionice Zelenog ureda za nastavnike Strojarske i prometne škole Varaždin koji će stečeno znanje prenijeti učenicima. Cilj radionice Zeleni ured je trostruki: podizanje svijesti o potrošnji energije i klimatskim promjenama, smanjenje troškova za potrošenu energiju u radnim prostorima i vlastitom domu te motiviranje za odgovorno ponašanje prema okolišu. 

Varaždinska županija potpisala je u veljači 2012. Politiku Zelenog ureda, dokument u kojem je definirano strateško opredjeljenje i ciljevi Županije s naglaskom na postizanje visoke efikasnosti potrošnje energije i svih ostalih sredstava za rad te zaštitu okoliša. S tim u skladu je i Škola odlučila provoditi aktivnosti Zelenog ureda

/assets/images/post/1076/list/thumb/ZU strojarsko tehnicka skola VZ.JPG

Na radionici je sudjelovao 68 nastavnika i profesora uključujući i Milana Žunara, ravnatelja škole te Sanju Vrbanec i Ana Marketin Sedlar voditeljice Zelenog ureda. S ravnateljem je dogovoreno da upravo Strojarska i prometna škola Varaždin bude pilot škola s kojom će predstavnici SGE projekta zajedno s voditeljima složiti okvirni i operativni plan provedbe aktivnosti Zelenog ureda u školi. Operativni plan će složiti voditeljice ZU, i bit će u skladu s nastavnim planovima koji se u školi primjenjuju.

Na taj će se način stvoriti preduvjeti da se plan prihvati i uklopi u nastavni program škole što će onda poslužiti kao obrazac za primjenu i u drugim školama. Obzirom da se u javnoj upravi troši mnogo energije, uštede su moguće već i primjenom besplatnih EE mjera.

Na kraju predavanja djelatnicima su podijeljene potvrde o pohađanju motivacijske radionice Zeleni ured i platnene vrećice za kupovinu. 

 

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Najbolji način izbjegavanja toplinskih mostova je postavljanje toplinske izolacije s vanjske strane cijele ovojnice objekta bez prekida te dobro brtvljenje reški i spojeva.