Poticanje energetske efikasnosti u Hrvatskoj

 
   
 
 

Zeleni ured u Karlovačkoj županiji

Radionica Zelenog ureda održana je u uredu župana Karlovačke županije, za buduće voditelje Zelenog ureda županije. Radionica za voditelje Zelenog ureda dio je provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama Republike Hrvatske i temelj je uspostavljanja aktivnosti Zelenog ureda u objektima u vlasništvu županije. Radionicu je održala Jelena Kremenjaš, voditeljica Zelenog ureda.

Cilj radionice je predstavljanje koncepta uvođenja principa Zelenog ureda u poslovanje jedinica lokalne i regionalne samouprave s ciljem kontinuiranog poboljšanja energetske efikasnosti, smanjenja potrošnje uredskog materijala i svih ostalih resursa te smanjenja otpada nastalog uredskim aktivnostima.

Na radionici su predstavljeni i principi zelene nabave, sustavi recikliranja, zajedno sa objašnjenjem tehničkih i energetskih detalja koji su potrebni za uspješno provođenje aktivnosti Zelenog ureda na nivou svakog pojedinog objekta. 

Na radionici namijenjenoj odgovornim osobama za gospodarenje energijom na razini gradova i županije, pročelnicima i ostalom rukovodećem osoblju u javnoj upravi, sudjelovali su pročelnici upravnih odjela Karlovačke županije.

image
0800 200 170
Besplatni info-telefon
(radnim danom 9-15 sati)
image
Zelena knjižnica
energetske efikasnosti
Zeek obuhvaća publikacije objavljene u sklopu provedbe EE projekta
Gašpar Energetić savjetuje
  • Kako biste dodatno uštedjeli, reducirajte dekorativnu rasvjetu te pazite na energetski razred rasvjetnih tijela.